B-poikien isänpäivän valtakunnalliset ottelut

KTP:n molemmat B-poikajoukkueet pelasivat ottelunsa Haukkavuoren koululla sunnuntaina. Ensimmäisessä I divisioonan pelissä KTP2 kaatui taistellen Wartille 48-57, mutta sm-sarjan ottelussa KTP1 voitti Namika Lahden numeroin 64-52.

 

B-poikien kakkoselle kauden avaustappio

KTP:n B-poikien kakkosjoukkue kärsi kauden ensimmäisen tappionsa, kun Wartti Basket haki pisteet Haukkavuoren koululta viime sunnuntaina.

Ottelu oli alusta loppuun varsin tasaista vääntöä. Fyysisempi Wartti sai kuitenkin horjutettua KTP:n pois omalta mukavuusalueeltaan, ja kotijoukkueen peli ei kovasta yrityksestä huolimatta toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Wartti otti tärkeän kahdeksan pisteen irtioton juuri ennen puoliaikaa.

KTP:n parhaat hetket osuivat kolmannen jakson loppuun ja neljännen alkuun. Hyvä tsemppi nosti isännät kahden pisteen päähän, kun peliaikaa oli jäljellä noin neljä ja puoli minuuttia.

Lopulta vieraat kuitenkin hallitsivat viime minuuttien hermopelin isäntiä paremmin, joten Helsinkiläiset voittivat kamppailun lukemin 57-48 (32-24).

Tappiosta huolimatta joukkue oli ottelun jälkeen päät pystyssä. Wartti osoitti kuinka kovasta ja tasaisesta sarjasta on kyse, ilmaiseksi ei saa mitään. Työnteko jatkuu jo seuraavana viikonloppuna. Lauantaina KTP/2 isännöi Salon Vilpasta Karhuvuoressa klo 16:45 ja sunnuntaina joukkue taistelee pisteistä Lohjalla paikallisen LoU Basketin vieraana.

KTP:n B-pojilla SM-sarjassa kotiottelu

B-pojat kohtasi Haukalla pelatussa SM-sarjan kotiottelussaan Namika Lahden. Molemmilla joukkueilla oli takanaan tappiot edellisen kierroksen otteluissa. Joukkueita yhdisti myös muutama loukkaantumisen vuoksi poissa oleva pelaaja.

Ottelu alkoi tasaisesti Lahden mentyä muutaman pisteen johtoon, mutta kotijoukkue kiri aina rinnalle. Ensimmäisen jakson lopussa lahtelaiset pääsivät jo 10 pisteen karkumatkalle, mutta vierasjoukkueen
runkopelaajan Hannes Pöllän mentyä huilimaan, pääsi KTP otteluun mukaan. Puoliajalle mentiin lahtelaisjohdossa 26-29.
Toiselle puoliajalle kotijoukke sai puolustuksen toimimaan ja näin pakotettua vierasjoukkueen hankaliin ratkaisuihin. Ohimenneiden heittojen myötä kotkalaiset korjasivat irtopallot tehokkaasti
ja varsinkin nopeat hyökkäykset olivat vierasjoukkueelle myrkkyä. KTP kasvatti eron 10 pisteen tienoille pelaten neljännen jakson fiksusti eikä vierasjoukkueesta ollut tällä kertaa uhkaamaan kotivoittoa.
Kotijoukkue oli valmistautunut lahtelaisten ykkösaseeseen eli paikkapuolustukseen, mutta Severi Kaukiaisen (9/12/10) erinomaisen pelinjohdon myötä pallot löysivät tiensä lähinnä Petteri Mäkiahon (14/5), Topi Olsenin (15/12) ja
Elias Fredrikssonin näppeihin (12/7). Vierasjoukkueesta väkivahva Hannes Pöllä (8/15) oli hankala puolustettava, ja myös Oskari Vilenius (11/8) oli pirteä.

KTP:n osalta sarja jatkuu ensi sunnuntaina 17.11 vierasottelulla Kaarinan Uraa vastaan.